4 juli 2024

Et enestående samarbejde: PowerGo og Looad går sammen om at levere hurtig og lynladere til danske bilforhandlere

Ladeoperatøren PowerGo og Looad, leverandør af opladningsløsninger, er gået sammen for at udstyre mere end 420 danske bilforhandlere med hurtig- og lynladere. Samarbejdet er en del af den større udrulning af et opladningsnetværk på tværs af hele Danmark.

‘Tre-i-én’ samarbejdet mellem PowerGo, Looad og bilforhandlere fokuserer på etablering af ladeløsninger fra lynladere på 400 kilowatt (kW) til hurtigladere på 50 kW direkte hos forhandlerne – alt sammen uden omkostninger og risici for den enkelte bilforhandler.

Fordelagtigt samarbejde for bilforhandlere

Etableringen af ladefaciliteterne er uden omkostninger for bilforhandlerne. PowerGo lejer et stykke af bilforhandlerens ejendom, hvor de etablerer, driver og vedligeholder opladerne. Alle omkostninger forbundet med tilslutning til elnettet, køb af elektricitet og anlægsarbejde finansieres af PowerGo.

Ladefaciliteterne giver mulighed for en ekstra service til bilforhandlernes kunder. Derudover tjener bilforhandlerne på indtægterne fra opladningssessionerne og kan også oplade deres egne elbiler. Bilforhandlerne har også mulighed for at profilere sig med deres eget logo på de nyetablerede ladestandere.

"Vi ser frem til at udvide vores allerede stærke forhandlernetværk med flere nye partnerskaber."

Daniel Braad-Sørensen, Head of Retail & Leasing hos Looad
PowerGo charging points

"Sammen med Looad ønsker vi at gøre kørsel i elbil og opladning endnu mere bekvemt for de danske virksomheder og elbilister."

Jaimy Kearney, Head of Business Development hos PowerGo

Bæredygtig, billig og nem opladning

Ladestanderne fra PowerGo giver mulighed for at oplade med 100% certificeret grøn strøm. Ved at bruge dynamiske priser får elbilisterne både fair og gennemsigtige ladepriser, baseret på den aktuelle timepris på strømmen.

Med PowerGo Charge eller Looad Go-appen kan bilisterne se priserne for de kommende timer, og har herigennem nem adgang til opladning og betaling. Elbilisterne kan betale med ladebrik, betalingskort eller telefon, såvel som smart watch.

Daniel Braad-Sørensen, Head of Retail & Leasing hos Looad: “Den massive interesse for konceptet har overgået alle forventninger, og vi planlægger at installere mere end 300 hurtig / lynladere inden for de næste tre år. Vi ser frem til at udvide vores allerede stærke forhandlernetværk med flere nye partnerskaber og rulle konceptet ud til nye lokationer som supermarkeder, indkøbscentre og sportscentre.”

Jaimy Kearney, Head of Business Development hos PowerGo: “Vi ser frem til at arbejde sammen med Looad om at udvide det bæredygtige hurtig / lynladenetværk i Danmark. Mulighederne er mange, og vi er allerede i gang med de første installationer på et stort antal lokationer, som vi forventer er i drift inden for få måneder. Sammen med Looad ønsker vi at gøre kørsel i elbil og opladning endnu mere bekvemt for de danske virksomheder og elbilister.”

Se flere projekter

Smarte og bæredygtige opladningsløsninger fra PowerGo

Projekter