1 februar 2023

Ladeoperatøren PowerGo rejser €500 millioner og forventer betydelig vækst  

PowerGo og moderselskabet PowerField har rejst i omegnen af 500 millioner euro i struktureret egenkapital og porteføljefinansiering til realiseringen af ambitiøse mål for vækst og bæredygtighed. Denne kapitalindsprøjtning skal bruges til videreudvikling af en integreret platform for solcelleparker, batterier til energilagring og PowerGo’s ladenetværk til elbiler.  

Med investeringen ønsker PowerGo at spille en essentiel rolle i udrulningen af et netværk af hurtigladere til elbiler i Danmark og resten af Europa. I Danmark installeres og aktiveres de første ladestandere allerede over de kommende måneder, da PowerGo har vundet flere kommunale ladestanderudbud. 

Kombination af solenergi, ladeløsninger og energilagring 

PowerField har næsten 300 MWp solcelleprojekter i Holland, der allerede er i drift eller klar til opførelse. Og PowerField installerer batterier til maksimering af udnyttelsen af netkapaciteten, hvor det er muligt. Dette muliggør lagring af overskydende energi produceret af en solcellepark i et batteri, og reducerer kapacitetsproblemerne i det hollandske elnet, som er en stor udfordring. 

PowerGo spiller en stadigt vigtigere rolle i den europæiske opladningsindustri til elbiler, og ladenetværket forsynes med solenergi fra Holland. PowerGo har mere end 650 hurtigladere i drift og en portefølje af værdifulde kontrakter og potentielle kunder i flere Europæiske lande. 

PowerGo yder ikke kun et vigtigt bidrag til Europas energiomstilling, men også til udrulningen af et europæisk hurtiglader-netværk. PowerGo tilbyder en løsning til til erhvervs- og lokationsejere, der vil tilbyde offentlig opladning, og en fremtidssikret løsning til flådeoperatører. PowerGo bygger og administrerer offentlige ladestandere og opladningshubs til elektriske flådebiler – og eliminerer dermed alle lokationsejernes bekymringer. PowerGo tilbyder én samlet løsning; alt det nødvendige for at kunne implementere offentlige ladestandere og ladehubs til flådebiler effektivt og bæredygtigt. 

Virtuelt kraftværk 

Ivo van Dam, Chief Technology Officer hos PowerGo: ”Vi ønsker at bygge det største virtuelle kraftværk i Europa, hvor vi kombinerer solenergi, batterilagring og ladefaciliteter til elbiler. Vi er stolte af, at både EIG og LBBW har sluttet sig til os, og at vi har fundet to partnere, som støtter vores ambitioner og ønsker at hjælpe os med at gennemføre den bæredygtige energiomstilling.” 

Om PowerGo og PowerField
PowerField er en hollandsk virksomhed, der udvikler, bygger og administrerer solcelleparker, ladestationer og energilagringssystemer. PowerField har indtil nu udviklet mere end 1000 MWp solcelleparker. Derudover er PowerField involveret i udviklingen af energilagring i batterier. Datterselskabet PowerGo er en hurtigt voksende aktør på det europæiske marked for elbilsopladning, hvor ladenetværket forsynes med solenergi fra Holland. 

Om EIG 
EIG er en førende institutionel investor i den globale energi- og infrastruktursektor med aktiver til forvaltning på USD 22,7 milliarder pr. 31. december 2022. EIG er specialiseret i privatejede investeringer i global energi- og energirelateret infrastruktur. Igennem de seneste 41 år har EIG investeret mere end 44,6 milliarder USD i energisektoren via 394 projekter eller virksomheder i 42 lande fordelt på 6 kontinenter. 

Om LBBW
Den tyske kommercielle bank LBBW har en stærk position i den europæiske sektor for vedvarende energi. Banken har ydet finansiering til mange bæredygtige projekter og har en balancesum på EUR 282 mia. 

Vil du vide mere?

Kontakt os!

Kontakt