23 maj 2024

Lavere ladepriser i Danmark

PowerGo sætter ladepriserne ned. Elbilister vil kunne opnå besparelser på op 40 procent.

Det bliver billigere at være elbilist i Danmark

Ladeoperatøren PowerGo sænker fra i dag prisen på opladning via selskabets ladestandere. Bilister vil derfor opleve, at prisen ved AC-ladestandere, for eksempel i Vejen Kommune, falder med 1,00 kroner per kilowatttime, og at prisen ved lynladere, for eksempel ved pendlerpladsen på Jyllandsgade i Ikast, falder med 0,87 kroner per kilowatttime i de timerne, hvor priserne på nettariffer er lave. Det betyder, at bilisterne kan opnå besparelser på op til 40 procent.

Hos PowerGo oplever elbilisterne fair og gennemsigtige priser, som følger den aktuelle timepris på el. De nye ladepriser kommer af, at PowerGo går fra at tilbyde faste til variable priser på selve nettarifferne, som er transportpriserne for strøm.

PowerGo Denmark

"Elbilisterne skal opleve, at det er tilgængeligt, overkommeligt og bæredygtigt at lade bilerne op."

Frederikke Fog, Tender Manager på PowerGo

”Vi arbejder løbende på at forbedre elbilisternes ladeoplevelse, så vi sikrer transperante og mere konkurrencedygtige priser, og vi er kommet frem til et prisniveau, som er fair og som tillader, at vi kan investere ambitiøst og langsigtet i infrastrukturen til transportmidler, som kører på el,” siger PowerGos udbudsleder, Frederikke Fog.

De nye ladepriser indgår i PowerGos planer om at rulle et landsdækkende ladenetværk ud i Danmark for at sikre, at danskerne oplever mere konkurrencedygtige priser og har markant bedre muligheder for at lade deres elbiler op.

PowerGo har som en del af planerne indtil videre vundet 18 udbud på installationen af offentlige ladestandere til elbiler og skal stå for installationen af over 1.600 offentlige ladepunkter, som bliver forsynet med 100 procent grøn energi fra solcelleparker.

”Elbilisterne skal opleve, at det er tilgængeligt, overkommeligt og bæredygtigt at lade bilerne op. Det er afgørende, at vi bidrager til netværket af offentligt tilgængelige ladestandere i Danmark, som spiller en nøglerolle i den grønne omstilling,” siger Frederikke Fog.

Ved PowerGo’s ladestandere kan elbilisterne benytte PowerGo Charge-appen, som giver brugerne indsigt i priserne for de kommende timer og nem adgang til opladnings- og betalingsmetoder.

Bilisterne kan også betale med ladebrik, eller med – hvilket bliver mere udbredt – bankkort såsom debet- eller kreditkort eller med en telefon eller et smartwatch.

For at kunne drage mest nytte af de nye takster anbefales det at bruge PowerGo’s app for at undgå roamingomkostninger, som kommer oven i taksterne.

PowerGo charger in Gladsaxe

Billeder: Mads Joakim Rimer Rasmussen og Christoph Bengtsson Lissalde

Download PowerGo Charge-appen

Google Play StoreApp Store