6 marts 2023

Mobilsiden | Clever og PowerGo opfører 204 ladestandere i Næstved Kommune

Clever og PowerGo har sammen vundet et udbud i Næstved Kommune om at opføre i 204 ladestandere med i alt 408 ladeudtag. Se adressen på alle nye ladere i kommunen.

De to ladeoperatører Clever og PowerGo har vundet et udbud om at opføre i alt 408 ladeudtag fordelt på 204 nye ladestandere rundt omkring i Næstved Kommune. Det har kommunen mandag annonceret i en pressemeddelelse.

Normalladere – og få hurtigladere – fordelt over kommunen

Langt de fleste ladere er normalladere med en effekt på 11 kWh. På adresserne Karrebækvej 70, Kasernevej 17, Parkvej 190, Rådmandshaven 20 og i begge parkeringshuse i Næstved bymidte vil der dog blive opført mindst én ladestander med en effekt på 75 kW.

De mange nye ladestandere skal opføres senest 1. april 2024. Ladestanderne bliver placeret på 100 af kommunens offentlige parkeringspladser, for eksempel ved skoler, daginstitutioner, biblioteker, plejehjem, ældreboliger, sociale boliger, lejeboliger og ved kulturinstitutioner som Rønnebæksholm, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Arena Næstved og Næstved Svømmehal.

De turkise brikker er Clever-ladere, mens de orange prikker er PowerGo-ladere
De turkise brikker er Clever-ladere, mens de orange prikker er PowerGo-ladere.

“I Næstved Kommune har vi den grønne omstilling øverst på dagsordenen. Jeg glæder mig over, at man lynhurtigt kan finde en ladestander ligegyldig hvor i Næstved Kommune, man befinder sig. Det bliver kort sagt lettere at køre elbil i Næstved Kommune, så vi håber, at flere kan se fidusen i at køre grønt hos os,” siger

Kommunen oplyser, at det typisk vil være hver tiende parkeringsplads, der bliver dækket af en ladestander efter udrulningen af ladere fra Clever og PowerGo.

Stor mangel på ladere i kommunen

Tal fra Transportministeriet fra september viser, at Næstved Kommune lå på placering 78 ud af 94 over antal ladeudtag per 1.000 indbyggere. Ligesom byerne Gribskov, Skive, Allerød, Vallensbæk, Favrskov, Sorø, Egedal, Helsingør, Faaborg-Midtfyn, Vejen, Faxe, Jammerbugt, Haderslev, Brøndby og Frederikssund er der i Næstved Kommune stor mangel på ladere i forhold til mange andre kommuner – og det bliver der altså nu gjort noget ved med udbuddet.