8 januar 2024

PowerGo åbner sin hurtigste ladelokation i Danmark

Den 8. januar åbnede PowerGo og Vejdirektoratet PowerGos hidtil hurtigste ladelokation i Danmark. I Haderup har PowerGo installeret fire hurtigladere med i alt otte ladepunkter som en del af PowerGos udrulning af et omfattende offentligt ladenetværk i hele landet.

Ladelokationen blev officielt åbnet af transportminister Thomas Danielsen, som samtidig opladede en elbil ved en af hurtigladerne. Desuden talte Thomas Danielsen, Anders Vigen (projektleder i PowerGo), Michael Kirkfeldt (direktør for Drift og Teknik i Vejdirektoratet) og Dorte West (borgmester i Herning) ved indvielsen for de fremmødte borgere.

Hurtigladerne er sat op i den nordjyske landsby Haderup på parkeringspladsen ved hjørnet af Tjørnevej og Herningvej nær rute 34, som er en af hovedvejene i Danmark. De fire hurtigladere leverer hver 480 kilowatt med en maksimal effekt på 240 kW pr. ladepunkt. Det betyder, at hver ladestander tillader to elbiler at lade samtidigt med 240 kW. Hurtigladerne er udstyret med LCD-skærme, hvor brugerne nemt kan få adgang til information om opladning og betaling.

Fast Chargers Haderup - PowerGo

Transportministeren åbner ladepunktet

Fast Chargers Haderup - PowerGo

PowerGo-ladepunkter i Haderup

Udbygning af det danske offentlige ladenetværk

Den nye ladelokation er en del af udrulningen af en solid ladeinfrastruktur i Danmark, der blev vedtaget med “Infrastrukturplan 2035”. Ladelokationen har været i udbud af Vejdirektoratet. PowerGo har indtil videre vundet 17 udbud om opstilling af ladestandere i Danmark.

– Vi er meget stolte over at have indviet PowerGos hurtigste ladelokation i Danmark. Vi installerer omkring 1600 offentlige ladestandere til elbiler i landet over de næste to år, hvilket er et stort bidrag til udrulningen af det danske ladenetværk. På den måde gør PowerGo det endnu mere attraktivt for danskerne fremover at vælge el som transportmiddel, siger Anders Vigen, projektleder i PowerGo.

– Med åbningen af nye ladeparker langs statsvejene bliver det nemmere at lade elbilen på de lange ture. Ladestandermarkedet er i en rivende udvikling, som bidrager til, at elbilister kan lade stort set uden ventetid, siger transportminister Thomas Danielsen.

Nem og bæredygtig opladning

PowerGos ladestandere giver elbilister mulighed for at lade op med 100% certificeret vedvarende energi. PowerGo bruger Spiriis ladeplatform til at implementere, administrere og betjene deres ladenetværk. Med en dynamisk prissætning tilbyder PowerGo fair og gennemsigtige priser for opladning baseret på den aktuelle timepris for el. PowerGo Charge-appen giver brugerne indsigt i priserne for de kommende timer og gør det nemt at få adgang til opladning og betalingsmetoder.

PowerGo har hidtil vundet 17 udbud på installation af offentlige ladestandere til elbiler i Danmark – herunder lokationer i Haderup, Thisted, Ikast-Brande, Randers, Glostrup, Haderslev, Næstved, Rudersdal, Varde, Ballerup, Hillerød, Vallensbæk, Gentofte, Vejen, Vejle og Gladsaxe. PowerGo er på nuværende tidspunkt i gang med at installere AC- og DC-ladere i størstedelen af disse kommuner.

Fast Chargers Haderup - PowerGo

Transportminister Thomas Danielsen, borgmester Dorte West og Anders Vigen (PowerGo) markerer indvielsen af de nye lynladere til elbiler i Haderup

Billeder: Jon Kristensen
Video: Autel Energy

Se flere projekter

Smarte og bæredygtige opladningsløsninger fra PowerGo

Projekter