7 december 2022

  PowerGo forsyner hele Ikast-Brande Kommune med ladestandere

Næste år vil PowerGo realisere ladestandere til elbiler på steder i hele Ikast-Brande Kommune. Det drejer sig om 69 AC-ladestationer med to ladestandere. Der vil også blive installeret tre hurtigladestationer på 50 kilowatt, hver med to ladestandere. Der vil blive installeret fire ladestandere på 150 kilowatt.  

I starten af november blev det offentliggjort, at PowerGo har vundet tre udbud, hvor PowerGo vil opsætte ladestandere i Vejle, Vejen og Gladsaxe kommuner. Ikast-Brande Kommune har også valgt PowerGo som Charge Point Operator (CPO) på baggrund af et udbud.  

Opladning på offentlige steder  

De 50 kilowatt hurtigladere vil blive installeret på en stor parkeringsplads, ved rådhuset og ved en skole. De øvrige fire hurtigladestandere på 150 kilowatt bliver placeret tæt på Herningmotorvejen. AC-opladerne er placeret ved en række store kommunale institutioner og offentlige parkeringspladser. Alle ladestationer vil være offentligt tilgængelige.  

Kasper Pauli Pedersen, formand for Klima-, Natur- og Bæredygtighedsudvalget i Ikast-Brande Kommune, siger: “Andelen af elbiler i Ikast-Brande Kommune er stigende, ligesom på landsplan, og derfor er det fantastisk, at vi i løbet af 2023 får installeret ladestandere så mange steder i kommunen med henblik på energiomstillingen. I forbindelse med udbuddet har vi søgt at dække både store og små byer med hensyn til installation af ladestandere. ”  

Samarbejde  

Ivo Van Dam, Chief Technology Officer hos PowerGo siger: “Vi har ladestationerne på lager og forventer derfor en hurtig udrulning. PowerGo er kendt for at levere gode og let tilgængelige løsninger, der kan leve op til brugernes forventninger. Sammen med Spirii glæder vi os til at byde nye brugere velkommen til Ikast-Brande Kommune. ”  

Som en del af aftalen med den internationale CPO PowerGo er Spirii ansvarlig for den daglige drift og support af ladeinfrastrukturen. Kemp & Lauridsen står for installationen af ladestanderne.