7 december 2022

  PowerGo forsyner hele Ikast-Brande Kommune med ladestandere

PowerGo har vundet et udbud i Ikast-Brande Kommune, hvilket betyder, at PowerGo etablerer ladestandere til elbiler i kommunen i løbet af 2023 . I alt installerer vi 69 AC-ladestandere med hver to udtag, tre DC-ladestationer med hver to 50 kWh udtag, samt fire 150 kWh ladestandere.

Udover Ikast-Brande Kommune har PowerGo også vundet tre andre udbud i Danmark, således at både Vejle, Vejen og Gladsaxe Kommune har valgt PowerGo som partner til opførelse og drifte af ladestandere.

Offentlig opladning i Ikast-Brande Kommune

De 50 kilowatt hurtigladere vil blive installeret på en stor parkeringsplads, ved rådhuset og nær en skole i Ikast-Brande Kommune. De øvrige fire hurtige ladestandere på 150 kilowatt bliver placeret tæt på Herningmotorvejen. AC-opladerne er placeret ved en række store kommunale institutioner og offentlige parkeringspladser. Alle ladestationer vil være offentligt tilgængelige.

Kasper Pauli Pedersen, formand for Klima-, Natur- og Bæredygtighedsudvalget i Ikast-Brande Kommune, udtaler: “Andelen af elbiler i Ikast-Brande Kommune er stigende, ligesom det er gældende på landsplan. Derfor er det fantastisk, at vi i løbet af 2023 får installeret ladestandere så mange steder i kommunen med henblik på energiomstillingen. I forbindelse med udbuddet har vi søgt at dække både store og små byer med installation af ladestandere”.

Samarbejde 

Ivo Van Dam, Chief Technology Officer hos PowerGo siger: “Vi har ladestationerne på lager og forventer derfor en hurtig udrulning. PowerGo er kendt for at levere gode og let tilgængelige løsninger, der kan leve op til brugernes forventninger. Sammen med Spirii glæder vi os til at byde nye brugere velkommen til Ikast-Brande Kommune”.

Som en del af aftalen med PowerGo er Spirii ansvarlig for den daglige drift og support af ladeinfrastrukturen. Kemp & Lauritzen står for installationen af ladestanderne.