9 marts 2023

PowerGo forsyner Randers og Gentofte kommuner med et offentligt netværk af ladestandere til el-biler

PowerGo har vundet yderligere to offentlige udbud i Danmark, hvilket giver dem en stærk tilstedeværelse i hele landet. I Randers Kommune vil PowerGo opstille 138 offentlige opladningspunkter fordelt på 61 lokationer. I Gentofte Kommune vil PowerGo opstille 92 offentlige opladningspunkter på 23 forskellige lokationer.  

PowerGo vil være ladeoperatør for mange af de nye ladelokationer i begge kommuner, og vil installere, administrere og drifte med hjælp fra Spirii ApS. Spirii vil levere opladnings- og betalingsappen, som giver brugerne nem adgang til ladestanderene. Installation af ladestanderene vil udføres af Gilbarco Veeder-Root.  

Offentlig opladning i hele kommunen  

I Randers placeres ladesstanderne ved travle og centrale steder såsom biblioteker, sportshaller og i nærheden af skoler, f.eks. Kristrup Skole og Søndermarkskolen. Der vil også blive installeret opladningsmuligheder ved musik- og teaterhuset Værket. Derudover vil der blive opsat en lynladestander ved Pendlerplads på Hammelvej, så man nemt og hurtig kan køre videre.  

I Gentofte vil der blive sat hurtigladere op på den populære steder, såsom Strandvejen 453 og Ryvands Allé 92. Placeringen på Strandvejen er nær Bellevuestrand og -teater, Klampenborg station, og Dyrehaven. På Ryvangs Allé vil hurtigladere vil blive placeret lige over for Hellerup Station. De øvrige ladestandere vil blive placeret på offentlige lokationer rundt om i hele kommunen.  

Bæredygtig kørsel  

PowerGo er et datterselskab af PowerField, en hollandsk organisation, der er drevet af specialister, som er dybt engagerede i opbygningen af en mere bæredygtig fremtid gennem solenergi. Opladeløsninger til alle el-bilister kombineret med grøn energi er en vigtig del af PowerGos ambition om at blive en stor ladeoperatør af ladestandere i Europa, som kan forsyne ladestandere med 100 % grøn elektricitet. 

Ivo van Dam, CTO i PowerGo: ”Dette er allerede den femte og sjette kommune i Danmark, hvor PowerGo har vundet udbud om etablering af offentlige ladestationer. Vi er glade for at tage disse skridt sammen med Gentofte og Randers kommune, og vores partnere. Vii ser frem til at gøre det enklere og smartere at lade, og  køre elbil i Danmark.”  

I slutningen af 2022 meddelte PowerGo, at de har vundet udbud om installation af offentlige ladestationer i de danske kommuner Ikast-Brande, Vejle, Vejen og Gladsaxe. Med den seneste tilføjelse af Randers og Gentofte, og flere kommende udbud vil PowerGo opbygge en stærk tilstedeværelse som operatør af offentlige ladestandere i Danmark. PowerGo vil snart annoncere flere offentlige udbud.