28 juni 2023

PowerGo skal levere ladeløsninger til Radisson Hotel Group

PowerGo har indgået samarbejde med den internationale hotelkæde Radisson Hotel Group om at opsætte og drive ladeløsninger på ca. 300 hoteller på tværs af Europa. Radisson Hotel Group driver mere end 1.150 hoteller, og samarbejdet med PowerGo er en del af hotelkædens ambition om at tilbyde nem adgang til opladning af elbiler til hotelgæsterne.

Radisson Hotel Group er globalt førende inden for bæredygtighed og har forpligtet sig til en strategi om ikke at udlede emissioner senest fra 2050. Samarbejdet er derfor i tråd med hotelkoncernens grønne mobilitetsstrategi “Radisson Moves Green Mobility”.

Europa-Kommissionen besluttede i oktober 2022, at alle nyregistrerede biler og varevogne i Europa ikke må udlede emissioner senest i 2035. Forventningen er, at ambitionerne vil blive skruet endnu mere op inden 2030, hvorfor efterspørgslen kan firdobles inden 2025. Dette vil gøre elektriske køretøjer markedsdominerende i løbet af det næste årti.

Partnerskabet mellem PowerGo og Radisson Hotel Group bidrager til udrulningen af det paneuropæiske ladenetværk. I forbindelse med udrulningen får hotellerne mulighed for at arbejde sammen med – og foretage investeringer via – PowerGo, der administrerer og driver ladeinfrastrukturen via den danske eMobility-platform Spirii.

Appen PowerGo Charge gør det nemt for brugerne at oplade og betale, ligesom der er mulighed for at bruge flere forskellige betalingsmetoder.

Første ladepunkter i Norge

Første spadestik til de første ladepunkter i Norge er allerede taget. Forventningen er, at Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo vil tage de første otte ladepunkter i brug i løbet af juli. Ladestanderne kan benyttes af hotellets gæster og medarbejdere.

PowerGo har som topprioritet at give elbilister adgang til grønne ladeløsninger. Vi tilbyder hotelejerne en fordelagtig økonomisk og bæredygtig model, og det er en vigtig faktor, når man sammenligner PowerGos løsninger med konkurrenternes,” siger Ivo van Dam, teknisk direktør i PowerGo og fortsætter. “Når vi installerer ladeløsninger på nye placeringer, vurderer vi, om det er mest optimalt med normalladere, hurtigladere eller en kombination af begge for på den måde at imødekomme behovet for hvert enkelt hotels infrastruktur. Vi er meget glade for samarbejdet med Radisson Hotel Group og ser frem til at udvide vores partnerskab fremover,” siger han.

Inge Huijbrechts, Global Senior Vice President Sustainability og ansvarlig for sikkerhed- og virksomhedskommunikation i Radisson Hotel Group, udtaler i forbindelse med offentliggørelsen af samarbejdet:

Mere end 70 procent af vores kunder oplyser, at de ønsker bæredygtige løsninger, når de rejser. Elektrisk transport er blevet en væsentlig del af gæsteoplevelsen. Den tendens anerkender vi hos Radisson Hotel Group, og derfor ønsker vi at være med i front for at fremme den grønne omstilling ved at gøre bæredygtige ladeløsninger tilgængelige for vores gæster,” siger hun og fortsætter:

Samarbejdet med PowerGo er med til at udvide vores eksisterende ladenetværk – bestående af 700 ladestandere – betragteligt, så vi kan nå vores mål om at udstyre alle egnede hoteller i Europa med ladestandere til elbiler inden 2025,” siger Inge Huijbrechts fra Radisson Hotel Group.

Se flere projekter

Smarte og bæredygtige opladningsløsninger fra PowerGo

Projekter