19 oktober 2023

PowerGo udbygger det danske ladenetværk til elbiler

I løbet af de næste to år installerer PowerGo 1.600 offentlige ladepunkter til elbiler i Danmark.

Nye lokationer

PowerGo har vundet i alt 16 udbud om installation og drift af offentlige ladestandere i Danmark. De seneste vundne udbud inkluderer 832 ladestandere, der installeres i kommunerne Glostrup, Haderslev, Næstved, Rudersdal, Varde, Ballerup, Hillerød og Thisted, samt otte lynladepunkter i Haderup. De 832 ladepunkter er fordelt således:

  • Glostrup: 20 AC-ladepunkter og 2 DC-ladepunkter
  • Haderslev: 26 AC-ladepunkter
  • Næstved: 254 AC-ladepunkter og 16 DC-ladepunkter
  • Rudersdal: 162 AC-ladepunkter og 10 DC-ladepunkter
  • Varde: 42 AC-ladepunkter og 4 DC-ladepunkter
  • Ballerup: 54 AC-ladepunkter
  • Hillerød: 64 AC-ladepunkter og 20 DC-ladepunkter
  • Thisted: 110 AC-ladepunkter og 28 DC-ladepunkter
  • Vallensbæk: 16 AC-ladepunkter og 2 DC-ladepunkter
  • Haderup: 8 lynladepunkter

Tidligere på året offentliggjorde PowerGo ligeledes nyheden om vundne udbud i kommunerne Randers, Gentofte, Vejen, Vejle, Gladsaxe og Ikast-Brande. Desuden annonceres flere projekter i Danmark i løbet af de kommende måneder.

I maj blev der sat strøm til de første PowerGo ladestandere i Danmark – i Cronhammer parkeringshus i Vejle. Derudover er installationen af ladestandere i kommunerne Gladsaxe, Vejen, Randers og Ikast-Brande også påbegyndt.

PowerGo charger in Gladsaxe

Gladsaxe og Vejle

PowerGo chargers in Vejle

Et vigtigt bidrag til eMobiliteten 

PowerGo giver elbilister mulighed for at lade op med 100% certificeret vedvarende energi. PowerGo samarbejder med den danske virksomhed Spirii om installation, administration og drift af ladestanderne. PowerGo Charge appen giver brugerne nem adgang til opladning og betaling.

PowerGo tilbyder fair og transparante priser til alle elbilister gennem dynamisk prissætning, hvor ladepriserne følger den aktuelle strømpris på timebasis. Med PowerGo Charge appen får brugerne indsigt i priserne, og kan se hvornår det er billigst at lade.

“PowerGo er stolte af dette vigtige bidrag til udvidelsen af den offentlige opladningsinfrastruktur i Danmark, da det øger både tilgængeligheden og fleksibiliteten for opladning af elbiler,” forklarer Frederikke Fog, udbudsleder i PowerGo, og uddyber:

”Vi styrker elektrisk mobilitet og bæredygtig opladning med 100% certificeret vedvarende energi. Ved at levere den nødvendige infrastruktur til elbiler hjælper vi kommunerne med at forberede sig på fremtiden og opfylde deres bæredygtighedsmål. Projekterne i Danmark er et stort bidrag til vores ambition om at udrulle et stort europæisk ladenetværk,” siger Frederikke Fog.

Overview of tenders won in Denmark

Se flere projekter

Smarte og bæredygtige opladningsløsninger fra PowerGo

Projekter