5 april 2024

PowerGo vinder endnu et udbud: Trafikalt knudepunkt får lynladere til elbiler

Når elbilister slår vejen forbi Lillebælt Syd, vil de snart kunne bruge PowerGos lynladere og komme hurtigt videre.

Ladeoperatøren PowerGo har vundet endnu et udbud med Vejdirektoratet og udvider nu sit netværk af offentlige ladestandere med en lynopladningslokation på rastepladsen Lillebælt Syd.

”Det er altafgørende, at bilisterne har mulighed for at lade deres elbiler, når de rejser på Fyn. Vi er derfor stolte over, at vi får lov til at gøre det endnu mere attraktivt for danskerne at vælge elbilen som deres foretrukne transportmiddel,” siger PowerGos udbudsleder, Frederikke Fog.

Vejdirektoratet har opdelt Lillebælt Syd i to delaftaler, som PowerGo har vundet den ene af. Lokationen vil være PowerGos anden vundet i et udbud med Vejdirektoratet og forventes at åbne om cirka fire måneder.

Den skal bestå af syv lynladere, som hver giver plads til to køretøjer og som skal kunne levere op til 400 kilowatt, hvilket betyder, at bilister kan oplade deres køretøjer på minutter fremfor timer. Seks ud af de 14 parkeringspladser vil have plads til lange køretøjer såsom biler med trailere, campingvogne eller biler indrettet til personer med handicap.

PowerGo Fast Charger - Lillebaelt
”Vi ønsker at skabe et omfattende ladenetværk, som er tilgængeligt, billigt og bæredygtigt. Vi er ambitiøse og vil blive ved med at installere flere ladestationer, som kan støtte overgangen til nulemissionstransport."

Frederikke Fog, Tender Manager PowerGo

Den nye lynopladningslokation indgår i PowerGos planer om at rulle et ladenetværk ud i Danmark for at sikre, at danskerne har markant bedre muligheder for at lade deres elbiler op. PowerGo har som en del af planerne indtil videre vundet 18 udbud på installationen af offentlige ladestandere til elbiler og arbejder på at installere over 1.600 offentlige ladepunkter i Danmark.

Alle elbilister kan benytte ladestanderne, som forsynes med 100 procent grøn energi fra solcelleparker. Bilisterne kan derfor reducere CO2-udledningerne i transporten, samtidig med at de oplever fair og transparente ladepriser, som følger den aktuelle strømpris på timebasis. Betalingen kan ske med PowerGos app eller betalingsløsninger såsom Apple Pay, Google eller MobilePay.