10 november 2022

PowerGo vinder udbud i Danmark  

Charge Point Operator (CPO) PowerGo og den danske ladeplatform Spirii vandt for nylig tre udbud om installation af ladestandere til elbiler i Danmark. I Vejle, Vejen og Gladsaxe kommuner opsættes 178 ladestandere.  

Der skal opsættes 40 AC-ladestandere på 22 kilowatt i Vejle. Også i Gladsaxe Kommune vil der blive opsat 54 af de samme ladestandere samt en hurtiglader på 400 kilowatt, hvor fire biler kan lade op på samme tid. I Vejen Kommune vil der være 84 AC-ladestandere á 22 kilowatt. Det forventes, at realiseringen af de mere end 178 ladestandere vil være færdig i 2023. Det er de første projekter, som PowerGo sætter i gang i Danmark.  

Samarbejde  

Charge Point Operator PowerGo administrerer ladestanderne ved hjælp af Spiriis ladeplatform til elbiler. Opladerne er installeret af installatørerne Gilbarco Veeder-Root og Kemp & Lauritzen. Spirii vil også levere opladnings- og betalingsappen til alle elbilister, så de nemt kan få adgang til opladerne. Den brugervenlige teknologi, der er indbygget i appen, er en væsentlig årsag til, at PowerGo har valgt Spiriis internationale ladeplatform til at betjene ladestanderne.  

“Realiseringen af ladestanderne i kommunerne er en vigtig milepæl for PowerGo, som en del af vores ambition om at realisere et stort offentligt ladenetværk i hele Europa. Vi er begejstrede og ser frem til at samarbejde med Spirii om at lancere disse allerførste projekter i Danmark og gøre opladning nemmere og sjovere for alle elbilister,” siger Ivo van Dam, CTO i PowerGo. Tore Harritshøj, medstifter og CEO i Spirii: “Vi er meget glade for, at PowerGo går ind på det danske marked og leverer en brugerfokuseret ladeløsning. Som en foretrukken ladeplatform er vi beærede over at muliggøre PowerGos ambitioner om at udrulle og opskalere et ladenetværk i hele Europa, der tilbyder elbilister stor bekvemmelighed og nem adgang til opladning og betaling.”  

Vil du vide mere?

Kontakt os

Kontakt