Terminalområdet for færgeforbindelsen mellem Eemshaven og Borkum har haft flere PowerGo-ladepunkter stående siden 2021. Eemshaven er den største havn i det nordlige Holland.

Vigtigt tilbud til kunden

Der er tre ladepunkter på AG EMS-parkeringspladsen, hvor seks biler kan oplades samtidig. Der er også en hurtigladestation på 60 kilowatt på området for korttidsparkering. Rolf Bouwman, der er vicedirektør for AG EMS Holland, udtaler: “Jeg kan virkelig godt lide ladepunkterne. Det er ideelt for dem, der sejler til Borkum. Under deres besøg kan de parkere og oplade deres elbil her,” siger han.
Det er ikke kun gæster på øen Borkum, der benytter sig af ladepunkterne, men også dem der arbejder eller passerer gennem Eemshaven.

“Hurtigladeren bliver anvendt rigtig meget. Folk kommer her for at genoplade, spise eller drikke, så de efterfølgende kan fortsætte deres tur. Ladestanderne er et meget vigtigt tilbud til vores kunder,” siger Rolf Bouwman.

I 2021 var det svært for netoperatøren at levere PowerGos egen netforbindelse. I sidste ende ville det tage mere end et år at realisere denne netforbindelse. Derfor blev AG EMS’ egen netforbindelse først taget i brug. I sommeren 2022 var PowerGo i stand til at realisere sin egen forbindelse og tilslutte ladepunkterne til den. “Set i bakspejlet er det meget rart, at vi kunne løse det på denne måde. For eksempel har vi været i stand til bedre at lette vores kunder med disse ladepunkter i et år. ”, siger Rolf Bouwman.

Parkeringspladsen har de nordligste (hurtige) ladepunkter i Holland. Hvis efterspørgslen efter ladepunkter på AG EMS-anlægget stiger yderligere, kan antallet af ladepunkter udvides betydeligt i fremtiden.

Se flere projekter

Smarte og bæredygtige opladningsløsninger fra PowerGo

Projekter