25 september 2023

Vallensbæk Kommune | Nu opsættes de nye el-ladestandere

I øjeblikket opsætter EWII og PowerGO/Spirii el-ladestandere på udvalgte offentlige parkeringspladser i Vallensbæk. Det handler om 42 nye ladestandere, som placeres på 11 forskellige lokationer.

EWII er gået i gang med at opsætte ladestandere på parkeringspladserne ved Piletræet, Pilehaveskolen, Korsagergård og Rådhuset. Installationen forventes at være afsluttet inden for de næste to uger. Efterfølgende går EWII i gang på Vallensbæk Skole.

PowerGO/Spirii har derimod fået æren af at opsætte ladestandere på parkeringspladserne ved Birkely, Sundhedshuset, Idrætscenteret, Egholmskolen og Strandparken.

Grøn omstilling for alle

Alle ladestanderne er tilgængelige for alle. Dette tiltag vil give bilister mulighed for at oplade deres elbiler på en nem og bekvem måde, mens de besøger kommunens faciliteter. Og idet Vallensbæk har mange pendlere fra hovedstadsområdet, vil dette tiltag gøre det mere bekvemt at benytte sig af elbiler og fremme den grønne omstilling.

– Vi er glade for at kunne tilbyde vores borgere og besøgende muligheden for at oplade deres elbiler på vores parkeringspladser. Det er en vigtig del af vores arbejde med at skabe en mere bæredygtig fremtid for Vallensbæk Kommune og bidrage til den grønne omstilling. Ladestanderne vil være let tilgængelige for alle, og vi er overbeviste om, at dette vil øge antallet af elbiler i området og give borgerne en bedre oplevelse på de offentlige parkeringspladser, siger borgmester Henrik Rasmussen.

Jesper Nicolaisen, chef for ladeinfrastruktur i EWII beskriver også, at de i EWII er rigtig glade for at komme til Vallensbæk og være en del af den grønne omstilling.

– Kravene til ladestandere stiger også i takt med, at antallet af elbiler stiger, og vi sætter en ære i at gøre vores ladestanderne tilgængelige og lette at bruge for alle, fortæller Jesper Nicolaisen.

PowerGo ser også frem til samarbejdet og bidraget til Danmarks energiomstilling.

– Vi er glade for at samarbejde med kommunen og vores partnere om at forsyne Vallensbæk med et offentligt opladningsnetværk. På den måde gør vi opladning endnu nemmere for elbilister. På PowerGos ladestationer kan du oplade med 100% grøn strøm, hvilket er et stort bidrag til Danmarks energiomstilling, siger Ivo van Dam, Chief Technology Officer i PowerGo.

I alt vil 42 almindelige parkeringspladser blive ændret til ladepladser. To af disse ved rådhuset vil være lynopladere, mens resten vil være almindelige ladere.

Vallensbæk Kommune ser frem til at tilbyde en mere bæredygtig og bekvem transportmulighed for sine borgere og besøgende.